Terug naar Nieuws

Cognex DataMan 8070 Handheld Verifier

woensdag 5 december 2018

Cognex DataMan 8070 Handheld Verifier

Het goed lezen van een code begint bij de kwaliteit van de code. Doordat een code in het gebruik langzaam slechter wordt of vervuilt, is het van belang om in het beginstadium een goede controle op leesbaarheid van de code uit te voeren. Verificatie is het beoordelen van de kwaliteit van codes.

Een verifier maakt een beeld van de code waarna deze wordt geanalyseerd. De resultaten worden gepresenteerd in een rapport om vast te stellen of de code voldoet aan de opgegeven richtlijnen. De DataMan® DMV-8070 is de nieuwste verifier van Cognex en beschikt over diverse lichtopties, robuuste algoritmes, een high-speed processor en een camera met hoge resolutie voor zelfs de moeilijkste DPM-codes. De DMV-8070 kenmerkt zich bovendien door het hoge gebruikersgemak en de snelheid waarmee testresultaten worden gegenereerd.

Breed inzetbaar
De DataMan V8070 is de enige DPM-verifier die beschikt over 30-, 45- en 90-graden belichting. Met gemak kan deze verifier codes belichten op ongelijke, gebogen en reflecterende oppervlaktes. Zo kan men rekenen op  en betrouwbare prestatie als het gaat om het vastleggen van beelden en beoordelen  naar de internationale standaard AIM DPM Quality Guideline (ISO/IEC TR 29158).

Snelle en nauwkeurige resultaten
Met deze verifier kan snel en eenvoudig een code worden gescand en geanalyseerd. In combinatie met de robuuste algoritmes van Cognex zijn snelle, nauwkeurige en herhaalbare resultaten te realiseren. Het resultaat laat zien of een code voldoet aan de standaarden van de industrie. Met de bijgeleverde software kan vervolgens een rapport worden gemaakt voor de klant om deze conformiteit aan te tonen. Daarnaast geeft het rapport ook in detail weer waar bijvoorbeeld printfouten aanwezig zijn.

Compact en robuust design
Het ergonomische design van de handscanner zorgt ervoor dat de verifier zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te manoeuvreren is. Dit geldt door de compacte leeskop ook voor codes op normaliter moeilijk bereikbare posities. Optioneel kan worden gekozen voor een standaard waarbij de hoogte kan  worden bijgesteld voor een zekere flexibiliteit. Met een IP65-behuizing is de DataMan V8070 geschikt voor de veeleisende industriële omgevingen.

Kenmerken

  • Field of view 27x20mm
  • 1.2 MP beeldsensor
  • USB en Ethernet communicatie
  • IP65 beschermingsgraad
  • 572 gram zonder kabel
  • Afmeting: 106x189x189mm
  • 30-, 45- en 90 graden belichting