Terug naar Nieuws

Nieuw kleurencamera’s In-Sight 7000 GEN2 en 8000

maandag 20 november 2017

Nieuw kleurencamera’s In-Sight 7000 GEN2 en 8000

De nieuwe Cognex In-Sight camera’s 7000 GEN2 en 8000 zijn nu ook verkrijgbaar in kleur. De 7000 GEN2 heeft een IP67-behuizing en heeft dezelfde modulaire opties en prestaties als de monochrome modellen uit deze serie. Daarnaast is er voor de applicaties met beperkte ruimte of bijvoorbeeld voor het monteren op een robotarm de compacte en lichtgewicht In-Sight 8000 camera.

Beide modellen zijn leverbaar in VGA/SVGA, 1.3MP en 2MP resoluties en twee verschillende verwerkingssnelheden (de IS7600; 780x, en de IS8200; 840x). De 7000 GEN2 beschikt over de Flexible Image Technology (FITTM) met modulaire verlichting- en lensopties die ook achteraf eenvoudig verwisselbaar zijn. De 8000-serie gebruikt Power over Ethernet (PoE) voor een eenvoudige installatie met minder kabels.

Nieuwe opties

Naast de gebruikelijke mogelijkheden bieden de kleurencamera’s:

  • Color ID (MatchColor) voor het identificeren en verifiëren van vooraf ingegeven kleuren.
  • Color Blob en Color Model (ExtractColor) voor het herkennen van een groep van kleuren bij het verifiëren van het totale product (pixel counting); en het verifiëren van de aanwezigheid of afwezigheid van een vooraf ingegeven kleur.
  • ExtractColorHistogram voor het geven van kleurcomponenten (RGB en HSI) voor verdere analyse.
  • Color Processing om beelden van kleur naar grijstint om te zetten, van kleur naar binaire code en twaalf ‘true-color’ filters die een gefilterde 24-bit kleurenbeeld geven.

Voor de 7000 GEN2 is een speciale tool ontwikkelt die het wisselen van de auto-focus lens nog eenvoudiger maakt. De configuratie voor deze kleurencamera’s gebeurt in de gebruiksvriendelijke (en gratis) In-Sight Explorer software (vanaf versie 5.5).

Toepassingen

Er zijn vele verschillende toepassingen voor een kleurencamera. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van verschillende kabels aangesloten op een elektronisch component. Is de juiste kleur kabel gebruikt en zitten die op de juiste positie? Een camera kan hier sneller en nauwkeuriger dan het menselijk ook een ‘pass’ of ‘fail’ geven.

Ook het herkennen van capsules in de farmaceutische industrie als de vormfactor gelijk is maar het enige verschil de kleur is, of herkennen dat bijvoorbeeld een rode LED aanwezig is en de juiste helderheid heeft zijn toepassingen die eenvoudig kunnen worden opgelost met kleurencamera’s.