Unitronics nieuws november 2018

 ‘Built-in’ 7-inch

Na de succesvolle lancering van de Built-in UniStream 5”, volgt nu de introductie van een 7” uitvoering welke leverbaar is in 14 verschillende uitvoeringen.
De UniStream serie van Unitronics is beschikbaar als Modular en Built-in variant. Bij de Modular worden zowel de CPU als de I/O achterop de DIN-rail van de HMI geplaatst. Bij de Built-in modellen zijn deze volledig geïntegreerd in de compacte behuizing. Uitbreiding van I/O is voor beide varianten op de DIN-rail van de besturingskast.

Van de Built-in uitvoering is een standaard (B5) en een Pro (B10) versie beschikbaar. Laatstgenoemde ondersteunt/beschikt over:

 • Audio en Video
 • Webserver
 • SQL Client

Standaard zijn de units voorzien van Ethernet, USB host en een programmeerpoort (USB). Dit kan uitgebreid worden met, maximaal, drie extra poorten; CANbus, RS-232 en/of RS-485. Hierdoor kunt u ondermeer gebruik maken van/beschikken over; MQTT, VNC, FTP, SNMP, email, SMS, CANopen, MODBUS TCP/RTU en Ethernet/IP.

Met behulp van de intuïtieve, tijdsbesparende en gratis software beschikt u over features als Auto-tuned PID, Alarmen, Datalogging en Trends, Datatabellen en Recepten, Taaltabellen en het maken en hergebruiken van eigen functieblokken.

Nieuwe UniStream Remote I/O

De geavanceerde UniStream PLC wordt veelal toegepast voor complexere applicaties waarbij meer in- en uitgangen gebruikt worden. Vanuit deze klantengroep is de wens naar compacte Remote I/O ontstaan en Unitronics heeft hier nu invulling aan gegeven.

Het systeem bestaat uit een Ethernet adapter, waaraan maximaal 63 I/O modules van slechts 12mm breed gekoppeld kunnen worden. Per controller kunnen tot 8 uitbreidingadapters aangesloten worden. Adapters zijn voorzien van 2 Ethernet poorten en kunnen onderling eenvoudig verbonden worden middels daisy-chain.

De analoge en digitale I/O’s zijn nu geïntroduceerd; in de nabije toekomst worden ook nieuwe temperatuur inputmodules verwacht. Het configureren van de Remote I/O modules wordt eenvoudig gedaan via de Hardware Configurator in de software.

Kenmerken

 • Smalle 12mm behuizing
 • Analoge modules met 12- of 16-bit resolutie
 • Bedrijfstemperatuur -20…60°C
 • CE en UL gecertificeerd

Unitronics Frequentieregelaars

Door het portfolio met frequentieregelaars (VFD) uit te breiden kunnen wij u een volledig besturingsconcept van Unitronics aanbieden. De frequentieregelaars van Unitronics integreren naadloos met de ‘All-in-One’ controllers uit de UniStream-, Vision- en Samba-serie. 

Als gebruiker kunt u nu de PLC, HMI en frequentieregelaar met behulp van dezelfde software programmeren, wat zorgt voor een aanzienlijke efficiëntieslag. In de Hardware Configurator voegt u eenvoudig een frequentieregelaar toe, waarna een configuratiebestand en een struct worden gemaakt met daarin de parameters, commando’s en tevens kunt u de tags gebruiken om de frequentieregelaar te beheren via Ladder of in uw HMI-toepassing. Voor het Online debuggen wordt de Scope Trace gebruikt die standaard aanwezig is in de UniLogic software. In geval van vervanging hoeft u slechts de frequentieregelaar te initialiseren en alle parameters zijn bekend. En mocht u op afstand willen meekijken, u beschikt over dezelfde remote access functionaliteit zoals die standaard beschikbaar is in de PLC+HMI.

Het gamma bestaat uit 1-fase (0,4…2,2kW) en 3-fase (0,75…110kW) uitvoeringen. Alle uitvoeringen zijn CE gecertificeerd. De UMI-B1 UL en UMI-B5 UL zijn tevens UL gecertificeerd. De UMI-B1 EU is door TÜV-SÜD gecertificeerd en beschikt daardoor over PLd SIL2 CAT.3.

Kenmerken

 • Ingebouwde EMC-filters
 • Ingebouwde Brake unit
 • Sensorloze Vector- en Torque control
 • STO Safe Torque Off  (UMI-B1 EU)
 • Modbus RTU communicatie
 • Heavy-duty Overload Capacity
 • Diverse accessoires beschikbaar als extern keypads, filters etc.

 

Nieuws

Isotron Systems benoemd tot officiële...

Met ingang van mei 2019 neemt Isotron de distributie, advies en support van alle Secomea hard- en softwareproducten binnen de industriële...

Lees meer

Absolute encoders ACURO®AC 58 met PROFINET (...

De ACURO AC58 absolute encoders van Hengstler zijn nu ook verkrijgbaar met Profinet en verbeterd ten opzichte van de standaard...

Lees meer

Nieuw: Unitronics PLC met virtuele HMI

Met ruim 25 jaar ervaring in het ontwikkelen, produceren en verkopen van ‘All-in-One’ controllers, heeft Unitronics een toonaangevende positie...

Lees meer

Advantech EKI-2525LI: De kleinste...

Deze unmanaged switch is slechts 8 cm hoog en daardoor uitermate geschikt voor applicaties waar ruimte schaars is. Compacte apparaten als PLC’s zijn...

Lees meer

Nieuw van Pizzato: veiligheidsdeurgreep met...

Vanuit de jarenlange ervaring met veiligheidsschakelaars komt Pizzato nu met een volledig nieuw concept op het gebied van veiligheidsdeurgrepen,...

Lees meer

Rail Line versterkt met Profinet-technologie

Isotron heeft het populaire Rail Line-systeem van PMA uitgebreid met een Profinet-buskoppelmodule. Hiermee onderscheidt Rail Line zich van...

Lees meer