Unitronics nieuws november 2018

 ‘Built-in’ 7-inch

Na de succesvolle lancering van de Built-in UniStream 5”, volgt nu de introductie van een 7” uitvoering welke leverbaar is in 14 verschillende uitvoeringen.
De UniStream serie van Unitronics is beschikbaar als Modular en Built-in variant. Bij de Modular worden zowel de CPU als de I/O achterop de DIN-rail van de HMI geplaatst. Bij de Built-in modellen zijn deze volledig geïntegreerd in de compacte behuizing. Uitbreiding van I/O is voor beide varianten op de DIN-rail van de besturingskast.

Van de Built-in uitvoering is een standaard (B5) en een Pro (B10) versie beschikbaar. Laatstgenoemde ondersteunt/beschikt over:

 • Audio en Video
 • Webserver
 • SQL Client

Standaard zijn de units voorzien van Ethernet, USB host en een programmeerpoort (USB). Dit kan uitgebreid worden met, maximaal, drie extra poorten; CANbus, RS-232 en/of RS-485. Hierdoor kunt u onder meer gebruik maken van/beschikken over; MQTT, VNC, FTP, SNMP, email, SMS, CANopen, MODBUS TCP/RTU en Ethernet/IP.

Met behulp van de intuïtieve, tijdbesparende en gratis software beschikt u over features als Auto-tuned PID, Alarmen, Datalogging en Trends, Datatabellen en Recepten, Taaltabellen en het maken en hergebruiken van eigen functieblokken.

Nieuwe UniStream Remote I/O

De geavanceerde UniStream PLC wordt veelal toegepast voor complexere applicaties waarbij meer in- en uitgangen gebruikt worden. Vanuit deze klantengroep is de wens naar compacte Remote I/O ontstaan en Unitronics heeft hier nu invulling aan gegeven.

Het systeem bestaat uit een Ethernet adapter, waaraan maximaal 63 I/O modules van slechts 12mm breed gekoppeld kunnen worden. Per controller kunnen tot 8 uitbreidingadapters aangesloten worden. Adapters zijn voorzien van 2 Ethernet poorten en kunnen onderling eenvoudig verbonden worden middels daisy-chain.

De analoge en digitale I/O’s zijn nu geïntroduceerd; in de nabije toekomst worden ook nieuwe temperatuur inputmodules verwacht. Het configureren van de Remote I/O modules wordt eenvoudig gedaan via de Hardware Configurator in de software.

Kenmerken

 • Smalle 12mm behuizing
 • Analoge modules met 12- of 16-bit resolutie
 • Bedrijfstemperatuur -20…60°C
 • CE en UL gecertificeerd

Unitronics Frequentieregelaars

Door het portfolio met frequentieregelaars (VFD) uit te breiden kunnen wij u een volledig besturingsconcept van Unitronics aanbieden. De frequentieregelaars van Unitronics integreren naadloos met de ‘All-in-One’ controllers uit de UniStream-, Vision- en Samba-serie. 

Als gebruiker kunt u nu de PLC, HMI en frequentieregelaar met behulp van dezelfde software programmeren, wat zorgt voor een aanzienlijke efficiëntieslag. In de Hardware Configurator voegt u eenvoudig een frequentieregelaar toe, waarna een configuratiebestand en een struct worden gemaakt met daarin de parameters, commando’s en tevens kunt u de tags gebruiken om de frequentieregelaar te beheren via Ladder of in uw HMI-toepassing. Voor het Online debuggen wordt de Scope Trace gebruikt die standaard aanwezig is in de UniLogic software. In geval van vervanging hoeft u slechts de frequentieregelaar te initialiseren en alle parameters zijn bekend. En mocht u op afstand willen meekijken, u beschikt over dezelfde remote access functionaliteit zoals die standaard beschikbaar is in de PLC+HMI.

Het gamma bestaat uit 1-fase (0,4…2,2kW) en 3-fase (0,75…110kW) uitvoeringen. Alle uitvoeringen zijn CE gecertificeerd. De UMI-B1 UL en UMI-B5 UL zijn tevens UL gecertificeerd. De UMI-B1 EU is door TÜV-SÜD gecertificeerd en beschikt daardoor over PLd SIL2 CAT.3.

Kenmerken

 • Ingebouwde EMC-filters
 • Ingebouwde Brake unit
 • Sensorloze Vector- en Torque control
 • STO Safe Torque Off  (UMI-B1 EU)
 • Modbus RTU communicatie
 • Heavy-duty Overload Capacity
 • Diverse accessoires beschikbaar als extern keypads, filters etc.

 

Nieuws

SIL2 temperatuurbegrenzers voor thermische...

Procesbewaking met de STB50 en STB55 West Control Solutions  is de specialist temperatuurregelapparatuur voor toepassingen in thermische...

Lees meer

De nieuwe Panasonic HG-T verplaatsingssensor

Compact en met de hoogste nauwkeurigheid De nieuwe sensor van Panasonic is uniek in zijn soort. De HG-T heeft een ultradunne bouwvorm van...

Lees meer

een revolutie in beheer op afstand

Omdat Isotron Systems sinds kort distributeur is van Secomea kunt u tot eind september gebruik maken van een fantastische introductie deal. U...

Lees meer

Nieuwe en verbeterde gebruikersinterface...

De KS98-2 met de nieuwe firmware versie 4.0 bevat nieuwe en verbeterde functies zoals programmeerbare schermdialogen en schermen met...

Lees meer

Gecontroleerde en veilige formaatverstelling...

Het automatiseren van verpakkings- of productielijnen is om verschillende redenen noodzakelijk in een bedrijf. Je wilt efficiënter werken, meer...

Lees meer

Isotron Systems benoemd tot officiële...

Met ingang van mei 2019 neemt Isotron de distributie, advies en support van alle Secomea hard- en softwareproducten binnen de industriële...

Lees meer